Geen tijd, geen zin? Of weet je gewoon niet waar te beginnen?

de powerpoint expert

Ik kan helpen. Bijvoorbeeld met:

Je publiek overtuigen

Ik kan je helpen om te ontdekken welke boodschap je nou precies aan je publiek wilt overbrengen. En een strategie ontwerpen om die boodschap duidelijk over te brengen. Het belangrijkste is dat je publiek niet alleen snapt wat je zegt wanneer je je presentatie geeft, maar dat ze er óók later aan denken. En dan bij voorkeur op precies het juiste moment.

Ik geef je handvatten om de inhoud van je presentatie te bepalen, samen kiezen we daarna voor de best passende vorm. Want de vorm (of stijl) van je presentatie geeft jouw boodschap de vleugels waarmee je de afstand tot je publiek extra gemakkelijk overbrugt.

Je presentatie stijl geven

Weet je al precies wat je gaat presenteren? Maar heeft je presentatie extra souplesse nodig? Styling? En nee, je hoeft bij PowerPoint niet altijd in slides te denken. Er is veel meer mogelijk.
Ik giet je presentatie in een mooie vorm die past bij jou en je verhaal. We spreken je verhaal goed door, bekijken welk punt je duidelijk wilt overbrengen naar je publiek en we bekijken de slides die jij al hebt gemaakt. Op basis daarvan bewerk ik je presentatie tot een stijlvol geheel.

Template ontwerpen

Misschien heeft je communicatiebureau alles al vormgegeven, van brochures tot visitekaartjes, maar ontbreekt er nog een PowerPoint template. Niet elk communicatiebureau heeft de expertise daarvoor in huis. Dat komt omdat de grafische industrie traditioneel veel met Macs werkt, terwijl veel bedrijven en de consultancy werken met de Office-suite. Een PowerPoint template past dan logischer in de bedrijfsvoering, maar templates die op de Mac gemaakt zijn, willen zich niet altijd netjes gedragen onder het gewone Windows.

Ik ontwerp graag jouw Windowsgebaseerde PowerPoint template. Met een kleurenpalet dat bij jouw huisstijl past. Er zijn veel mogelijkheden, maar ook een paar beperkingen. Daarom overleggen we van tevoren goed, zodat meteen duidelijk is wat er wel en wat er niet kan.

Denk bijvoorbeeld eens aan een wisselend kleurenpalet. Wanneer jouw bedrijf uit een aantal divisies bestaat en elke divisie zijn eigen kleur heeft, dan is het mogelijk om het template en het kleurenpalet zo samen te stellen dat slides zich met een druk op de knop aanpassen aan het kleurenpalet van de divisie. Makkelijk en het bespaart je medewerkers zeeën van tijd.

Natuurlijk kan ik ook een workshop, een webinar of een tutorial verzorgen voor de medewerkers. Zo leren zij de template goed kennen, kunnen ze creatief gebruik maken van PowerPoint, maar behouden de presentaties toch hun uniforme uitstraling.

Contentstrategie met PowerPoint

SlideShare

Een steeds belangrijker platform is SlideShare – een soort YouTube voor presentaties. Ik kan voor jou een nieuwe presentatie ontwerpen of een bestaande presentatie omwerken voor SlideShare. Besef goed dat je er niet bij bent wanneer iemand de SlideShare bekijkt om uitleg te geven bij de slides. Deze presentaties vragen dus om een iets andere opzet. De kijker krijgt alle informatie zo aangeboden, dat hij alles zelfstandig kan verwerken.
SlideShares kun je ook op je eigen LinkedIn-pagina plaatsen.

Videos voor YouTube

Een niet zo bekende feature van PowerPoint is presentaties als filmpje publiceren. PowerPoint exporteert de presentatie naar film, waarbij animaties voor levendigheid zorgen en een voice-over voor het verhaal. Publiceren kan daarna bijvoorbeeld op YouTube. Dit is vooral geschikt voor filmpjes die iets uitleggen aan het publiek en kan een heel waardevolle aanvulling zijn op je contentstrategie.

Zelfdraaiende presentaties

PowerPoint presentaties kunnen ook zelfdraaiend gemaakt worden, bijvoorbeeld als achtergrond op een beursstand. Of om te verzenden aan potentiële klanten.

Infographics

Met PowerPoint zijn ook uitstekend infographics te bouwen. In allerlei formaten.

Op ideeën gebracht?

Neem contact met mij op. Dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.