Over mij

Tot diep in de nacht bezig met je presentaties? Niemand die luistert naar je bullet points? Laat mij helpen.

Ik zet PowerPoint naar je hand en help met een frisse blik op je inhoud.

Hai, ik ben Manon Mikkers Minning en ik verander saaie presentaties in een helder en boeiend verhaal. Daarbij gebruik ik designprincipes en wetenschap voor je slides en flinke dosis schrijverschap voor je inhoud.

Na een studie mediapsychologie en een aantal jaren werk als presentatiedesigner bij The Boston Consulting Group ken ik het snijvlak van consulting en communicatie uitstekend. Nadat ik een aantal jaren aan de opbouw van mijn gezin heb gespendeerd, wilde ik heel graag opnieuw met presentaties werken. Ditmaal als zzp’er.

Als ik niet bezig ben in PowerPoint, run ik mijn gezin of stream ik diensten van de lokale kerk. Maar lekker werken aan tekst en design onder het genot van een goede kop thee blijft toch mijn favoriete activiteit.

Mijn grootste kracht zit in een scherpe blik die vérder kijkt dan slides. Wat wil je met je presentatie bereiken? Waar en hoe ga je die template gebruiken? Wat is het nou precies dat je wil vertellen (en dan zonder jargon!) en hoe geven we dat verhaal het beste vorm? Per slot van rekening is een presentatie bedoeld om een verschil te maken – in je bedrijf, in je stad of in de wereld.

The only reason to give a speech is to change the world
– John F. Kennedy

Werken met mij betekent dat je aan de hand van veel vragen en discussies je eigen verhaal goed leert opbouwen. Zonder ooit werkelijk het stuur uit handen te hoeven geven. Ik help je met tools en technieken, met het verzamelen van beeldmateriaal en een mooie opmaak.

Een presentatie lijkt op een film maken…

Het maken van een goede presentatie lijkt een beetje op het maken van een film. Je bent zelf de voice-over. Het beeld moet daarbij aansluiten en het verhaal bestaat uit verschillende scènes. Ieder van die scènes brengt een bepaalde emotie voor het voetlicht. Elke scène draagt het verhaal voorwaarts naar de ontknoping.

Linked-In knop

Neem contact met me op via LinkedIn.