top of page

Copy & Design

Hangt er veel van die belangrijke presentatie af, maar lukt het niet om dat belangrijke punt goed over te brengen?

 

Of gebruik je deze presentatie honderden keren, maar bestaat de stijl uit samengeraapte slides van een vreemd allegaartje?

 

Als je het gevoel hebt dat je je licht moet schamen voor je presentatie, laat mij je helpen.

Wil je graag meer positieve respons van de ontvangers van je presentatie of document, zodat zij inhoudelijk met je in gesprek gaan?

Via een persoonlijke workshop distilleren we jouw verhaal tot een strak en helder bericht waar anderen enthousiast van worden. Zijn je teksten niet het probleem? Dan beginnen we meteen met de re-design van je slides. Zo maak ik jouw boodschap makkelijk op te pikken voor anderen.

Voor
Gastcollege Radboud Universiteit - Slides voor.PNG
Na
Presentatie design - Voor

Voor wie?

Voor iedereen met een presentatie waar iets op het spel staat.

 

Misschien worstel je met een high-stakes presentatie zoals een pitch, bedrijfsplan of een investeerdersdeck. Winnen is belangrijk! 

 

Of het gaat om een presentatie die je telkens opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld een trainings- of salespresentatie. Je wil professioneel voor de dag komen, zodat het vertrouwen in je bedrijf groeit. Consistentie is voor klanten een belangrijke indicator.

 

Hebben je presentaties een minder externe impact (interne presentaties bijvoorbeeld), maar ben je wel op zoek naar een mooie vormgeving en heldere boodschap, dan heb je waarschijnlijk meer aan een template of training.

Zo werkt het

Elke presentatie is uniek, daarom krijg je altijd een offerte op maat. 

 

Copy

Heb je eerst behoefte aan het doornemen van de opbouw en boodschap van je presentatie, dan plannen we een 1-op-1 workshop (online of op locatie). Vooraf stuur je me toe wat je al verzameld hebt aan informatie en slides. Ik vraag je ook op te schrijven wat je bedoeling met de presentatie is. In de workshop werken we dan door al je informatie heen en beslissen wat blijft en wat niet ondersteunend is.

 

Na de workshop is je opbouw duidelijk. Naar wens kan jij of ik de copy schrijven. Als ik de copy schrijf, beantwoord ik je vragen in een feedbackronde, waarna ik eventuele aanpassingen doorvoer. Ik kan daarna het design voor je doen. 

 

Design

Zijn je teksten en opbouw al helemaal in orde? Dan start ik meteen met de re-design van je slides.

 

Je stuurt me je presentatie en krijgt van mij een snelle vragenlijst om belangrijke details meteen af te stemmen. (Ja, sommige details hebben een sterke invloed op het design!) Daarna overleggen we telefonisch. Aan de hand van deze intake krijg je een vrijblijvende offerte op maat toegestuurd.

 

Na bevestiging geef ik je slides een nieuwe look en houd daarbij, indien nodig, de huisstijl aan. In twee feedbackrondes zorgen we dat alles er helemaal top uitziet. Bovendien testen we samen de presentatie in de bedoelde omgeving (online, beamer, print, etc.), zodat we zeker weten dat alles werkt.

 

Meerdere presentaties

Heb je meer werk dat je regelmatig mijn kant op wil schuiven? Natuurlijk kan dat. We spreken dan een uurprijs af.

Wat kost het

Copy

Een 1-op-1 workshop van 2 uur kost 200 euro. Hierna heb je je structuur en inhoud helder. 

 

De kosten voor het schrijven van de teksten hangt af van het soort document. Een rapportage bevat meer tekst dan een mondelinge presentatie waarbij de slides ondersteunen. Ook de niche, het jargon en de beschikbaarheid van input-informatie wegen mee.

 

Om je wat houvast te geven: teksten van zo'n 300 woorden voor algemene onderwerpen beginnen vanaf 75 euro.

 

Design

De investering in het design van je presentatie hangt van een aantal factoren af. Zaken die de prijs beïnvloeden zijn bijvoorbeeld:

 

  • De hoeveelheid slides en hoe ingewikkeld ze zijn. Grafieken kosten bijvoorbeeld meer tijd, omdat daar ook een stuk datavisualisatie bij komt kijken.

  • De beschikbaarheid van hoogwaardig fotomateriaal vanuit jouw bedrijf. Wanneer ik op zoek moet naar passende foto's kost dat extra tijd. Ook voor de foto's zelf betaal je een kleine bijdrage.

  • Interactieve presentaties vragen meer bouwtijd.

  • Animaties.

  • Extra materialen rondom de presentatie (hand-out, rapportage, one-pager, video).

 

Het design van een eenvoudige presentatie (met gevarieerde slides en zonder animaties) begint bij 20 euro per slide.

 

Je verdient je investering meteen terug bij het binnenhalen van je eerstvolgende klant of investeerder.

FAQ

Hoelang duurt het om mijn presentatie op te maken?

Reken voor kleine presentaties (tot 20 slides) op ongeveer 1 à 2 werkdagen na de start. Grotere presentaties duren wat langer. Dat hangt overigens mede af van wat er precies moet gebeuren. Natuurlijk spreken we een deadline af en zorg ik dat het werk voor die tijd klaar is.

Mijn organisatie heeft al een template. Kun je die gebruiken?

Misschien. Sommige templates zijn inderdaad uitstekend gemaakt en die gebruik ik graag. Maar er zijn niet zoveel goede templatemakers, wat betekent dat ik in de praktijk ook een heleboel kapotte templates tegenkom. Ik raad je aan om een gratis template-scan met mij te plannen. Dan weten we daarna allebei wat we eraan hebben. 

Ik heb geen huisstijl voor mijn presentatie. Is dat een probleem?

Nee hoor! Geen enkel probleem. Wel ontvang ik graag de informatie en voorbeelden van je huisstijl. Of – als je geen huisstijl hebt – voorbeelden van de stijl die jij voor ogen hebt.

In ons telefonisch contact bekijken we of het slim is voor jou om een eigen template te laten maken, maar dat hoeft niet. Houd er wel rekening mee dat je zelf lastiger veranderingen kunt aanbrengen in een file die niet op basis van een template is gemaakt.

Kun je ook tekst en design tegelijk aanpakken?

Dat kan. Het werkt wel een stuk minder goed en vraagt vaak uiteindelijk meer tijd. Als je het toch graag wil, dan doen we dit op basis van een uurprijs.

Werk je ook in andere talen?

Jazeker! Ik spreek en schrijf fantastisch Engels. Duits kan ik uitstekend lezen en best aardig schrijven.

bottom of page